tisdag 13 januari 2009

Rock science


Jag har en kollega. En av de smartare personer jag känner. Han har ett uttryck han ofta använder då någon komplicerar en uppgift. Att man inte behöver flyga till månen. Att man inte ska göra det svårare än vad det är. Han säger: ”Det här är ingen rock science”. Rock science.

Rock science. Det är ju jätteroligt. Stenåldersteknik.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Rock-Rocket, hehe. Det där var roligt.

Fasching sa...

Hahaha, det är ju askul! Till och med roligare än när jag höll ett föredrag om arbetsmiljö på FMV:s Robotavselning och sa nåt i stil med "Äh, kom igen, det är ju inte raketforskning ni håller på med precis". Vilket var exakt det samtliga i rummet faktiskt jobbade med.

Middag snart? Håller på att byta jobb, men när det är klart så är det fan dags.

Anonym sa...

Hmm, alltså, den där blir nog klassisk! Hahaha, störtskönt!
-C

Hank sa...

C och Kufikern, jag har dessutom aldrig sagt åt honom. Han vet inte om att han gör denna felsägning så han gör det om och om igen. Jag tycker det är roligt :o)

Fasching, i sådana lägen gäller det att hålla masken. Att visa att det var med flit och försöka vara lite tokroligt.

Jag "höll masken" då jag skulle hålla tal för en av mina anställda (hon hade precis kommit från en annan avdelning så jag hade inte riktigt koll på alla detaljer) när hon fyllt 50. Hon hade firat 50-årsdagen i New York och jag tog upp detta, improviserade och sa något i stil med;

- Det enda som kan slå en stort 50-års kalas är att få fira i världens främsta stad, ensam med den man har närmast. Du och din man.

Hon var skild sedan 10 år tillbaka och var där med sin syster... Först blev det tyst och sedan föll personalen ut i skratt. Jag log såsom om jag hade skämtat med flit.